Direktlänk till inlägg 7 november 2011

en maNs rädsla och löfte

Av Goni Barjin - 7 november 2011 01:06

En del tankar har cirkulerat kring en maN i några dagar, och eftersom en maN delar med sig av sina tankar, så skrivs därmed detta.


Vi människor plågas ständigt av en hemsk och otrevlig känsla, nämligen rädslan. Det första som dyker upp i ditt huvud nu är nog rädslan för döden, men jag tänkte lämna denna uppenbara rädsla åt sidan, då det är en rädsla som innebär olika saker för olika människor beronde på tro, religion osv.


En rädsla som plågar oss, jämt och ständigt, varje dag, kanske t o m varje minut, är något som vi nödvändigtvis inte ens betraktar som en rädsla. Jag talar om rädslan för fattigdom. Denna rädsla tar kål på oss. Det kanske är på grund av denna rädsla, som du vaknar på morgonen och går till jobbet, om du inte jobbar med något som du älskar, givetvis. Det kanske är denna rädsla som gör att du lägger unden lite pengar varje månad i ett sparkonto. Det kanske är denna rädsla som säger nej, när dina ögon fastnar för något som du vill köpa. Det kanske är denna rädsla som får dig att kolla snett på tjejen i kassan, på nattklubben som tar 250 kr i inträde för att du ska stå i en lokal med massa andra dumskallar och lyssna på musik.


Oavsett hur denna rädsla påverkar din vardag, så är det hur som helst en negativ känsla. En maN strävar alltid efter att göra sig av med alla negativa känslor. Du kan skaka av dig denna rädsla här och nu, genom att läsa mitt löfte och memorera den. Den lyder enligt följande:


Så länge du har ett bestämt mål i ditt liv, och alltid kämpar för att nå detta mål, och så länge du inte blir för girig eller lat, när du väl har nått målet, så behöver du aldrig vara rädd för att vara fattig.


Använd ditt sunda förnuft när du konsumerar. Lägga flera tusenlappar på en ipad, nej för fan. Det måste vara en av de mest onödiga prylarna i världen. Den enda skillnaden mellan en ipad och en bärbar dator, är att ipaden är sämre. Är du inte en arbetsgalen affärsman som hanterar 20 olika pdf filer om dagen, och är ständigt på resande fot, så behöver du inte en ipad. Inte ens då behöver du en ipad egentligen, men låt oss för guds skull inte göra en massa stackars ipad tillverkare i kina arbetslösa. De har också en rädsla för fattigdom, och jag tror inte att det finns socialbidrag i Kina.


Vill du lägga 6000 kr på en riktigt snygg, bekväm och framför allt varm, vinterjacka? Ja fan, och då kan du göra det med gott samvete. Du bor i norden, och plågas av både kallt väder, och kalla människor, du förtjänar lite värme. Köp du din jacka, och oroa dig aldrig för fattigdom.


Till slut vill jag bara säga till dig som läser, glöm inte bort att njuta. Njut i nuet, för det finns inget annat tillfälle.


MVH en maN.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Goni Barjin - 31 juli 2012 20:34

Det bästa jag vet, är när man hör en låt för första gången, och inser att man tycker att den är riktigt bra. Jag vet inte hur det är med er andra, men detta händer mig kanske 3 gånger/år. Låten är så bra, och i samma sekund som man inser detta så bes...

Av Goni Barjin - 4 december 2011 19:42

http://www.youtube.com/watch?v=TdkNn3Ei-Lg&feature=player_embedded    En maN vill säga några ord om ovanstående video, då den väcker många tankar.    Mina vänner...det som sker hos våra små människor runt om i världen är mycket tragiskt. Dess...

Av Goni Barjin - 20 november 2011 18:10

En maN tycker om att föra diskussioner kring världen och samhället. Varav detta inlägg.   Det är ju ingen hemlighet att vi i väst lever i ett överflöd. Oavsett vilka invändningar man har så är det ett faktum att vi lever i ett enormt överflöd. D...

Av Goni Barjin - 17 november 2011 11:44

Duduk är tre tusen år gammal armenisk instrument som uttalas doo DOOK. Första gången jag fick höra det instrumentet var från filmen ”Gladiator”.        Varför väljer jag att skriva om detta instrument? Duduk får din kropp att rys...

Av Goni Barjin - 10 november 2011 23:31

Personlighetsdrag som en maN ogillar:   En person hör ett skämt, eller en lustig kommentar. Han kollar först på de andra i rummet för att se deras reaktion, för att sedan själv reagera. Han måste alltså se om restan av sällskapet skrattar, för at...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards