Senaste inläggen

Av Goni Barjin - 7 november 2011 23:01

Alla vi har olika drömmar. Vissa drömmer om att bli skådisar andra drömmer om att vinna Zlatanbollen (guldbollen). Men blir en MAN lycklig av att bli en skådis eller att vinna en Zlatanboll?

Jag kallar det här för en kortvarig lycka.

Jag ska ge Er ett exempel på en kortvarig lycka: ”Vinnaren av årets Guldboll är Zlatan”, vilken lycka jag kände då. Nu efter 10 min är jag på samma nivå som jag var innan Zlatan vann årets guldboll. Jag är på den här nivån som de flesta, dvs. att finna den här ständiga lyckan inombords.


Hur finner vi den här långvariga lyckan? Svaret finns inom dig. Jag brukar säga att lycka är ett härligt välbefinnande inombords. Detta är något som alla vill uppnå. Vad som är lycka för dig är något annat för någon annan. En del vill få personlig utveckling, andra finner lycka i pengar – det gemensamma är att vi vill alla känna lycka inombords konstant.

En MAN säger din lycka startar hemma, med dig själv. Allt handlar om älska sig själv, dvs. att ha självkänsla. Därför bör man börja med att sluta nedvärdera sig själv. Jag menar nu inte att du ska förvandlas till en arrogant diva. Självkänsla betyder snarare att du ska ta ansvar över dina handlingar, tankar och känslor.

En MAN är medveten om vem han är, vilka brister han har och var hans styrkor finns. Oavsett bristerna ska du älska dig själv.


Till sist, en MAN skapar lyckan. Hur gör en MAN det? Jo, genom att tänka positivt i allt som händer i din vardag. Lycka är vad du gör det till!


En MAN som har hittat sin egen lycka…Sov gott lyckligt folk!

/MAN 

ANNONS
Av Goni Barjin - 7 november 2011 01:06

En del tankar har cirkulerat kring en maN i några dagar, och eftersom en maN delar med sig av sina tankar, så skrivs därmed detta.


Vi människor plågas ständigt av en hemsk och otrevlig känsla, nämligen rädslan. Det första som dyker upp i ditt huvud nu är nog rädslan för döden, men jag tänkte lämna denna uppenbara rädsla åt sidan, då det är en rädsla som innebär olika saker för olika människor beronde på tro, religion osv.


En rädsla som plågar oss, jämt och ständigt, varje dag, kanske t o m varje minut, är något som vi nödvändigtvis inte ens betraktar som en rädsla. Jag talar om rädslan för fattigdom. Denna rädsla tar kål på oss. Det kanske är på grund av denna rädsla, som du vaknar på morgonen och går till jobbet, om du inte jobbar med något som du älskar, givetvis. Det kanske är denna rädsla som gör att du lägger unden lite pengar varje månad i ett sparkonto. Det kanske är denna rädsla som säger nej, när dina ögon fastnar för något som du vill köpa. Det kanske är denna rädsla som får dig att kolla snett på tjejen i kassan, på nattklubben som tar 250 kr i inträde för att du ska stå i en lokal med massa andra dumskallar och lyssna på musik.


Oavsett hur denna rädsla påverkar din vardag, så är det hur som helst en negativ känsla. En maN strävar alltid efter att göra sig av med alla negativa känslor. Du kan skaka av dig denna rädsla här och nu, genom att läsa mitt löfte och memorera den. Den lyder enligt följande:


Så länge du har ett bestämt mål i ditt liv, och alltid kämpar för att nå detta mål, och så länge du inte blir för girig eller lat, när du väl har nått målet, så behöver du aldrig vara rädd för att vara fattig.


Använd ditt sunda förnuft när du konsumerar. Lägga flera tusenlappar på en ipad, nej för fan. Det måste vara en av de mest onödiga prylarna i världen. Den enda skillnaden mellan en ipad och en bärbar dator, är att ipaden är sämre. Är du inte en arbetsgalen affärsman som hanterar 20 olika pdf filer om dagen, och är ständigt på resande fot, så behöver du inte en ipad. Inte ens då behöver du en ipad egentligen, men låt oss för guds skull inte göra en massa stackars ipad tillverkare i kina arbetslösa. De har också en rädsla för fattigdom, och jag tror inte att det finns socialbidrag i Kina.


Vill du lägga 6000 kr på en riktigt snygg, bekväm och framför allt varm, vinterjacka? Ja fan, och då kan du göra det med gott samvete. Du bor i norden, och plågas av både kallt väder, och kalla människor, du förtjänar lite värme. Köp du din jacka, och oroa dig aldrig för fattigdom.


Till slut vill jag bara säga till dig som läser, glöm inte bort att njuta. Njut i nuet, för det finns inget annat tillfälle.


MVH en maN.

ANNONS
Av Goni Barjin - 6 november 2011 12:32

Sprit, sprit och ännu mera sprit.. Kan inte sluta bra..

En regel är att när en mAn närvarar på en bjudning så ska han INTE vara fullast av alla där, punkt slut!

En mAn SKA kunna gå, prata och bete sig normalt. Självklart är det OK att vara lite onykter men inom gränserna för vett och etikett.

En mAn ska INTE dra in en annan MAN på toaletten för att prata, I EN HALVTIMME.

Och här kommer det absolut mest fantastiska.. En mAn ska INTE gå in på toa och somna.


Alla dessa regler har jag brytit mot, fullast, dragit in en annan MAN och pratat om kvinnor OCH somnat på toaletten.

Drägg = inte ok!


Men va händer när en mAn gör dessa saker?

Det ska jag berätta för er som varit i liknande situationer eller nån gång hamnar i en sådan situation.

Svaret är enklare än vad man kan tro.

Först ska man skämmas när man vaknar och inte vet hur man hamnat i sängen eller ens vem som tagit av dig kläderna.

Sen ska man skämmas lite till när man ser att ens mamma lagt en hink bredvid sängen.

När man väl kommer ut ur rummet, vinglandes eftersom man fortfarande är full och får den där speciella blicken från sin mamma, ja då ska man fortsätta skämmas.

När ens pappa är i andra rummet och man inte vågar prata högt så han inte hör att man vaknat så ska man skämmas ytterligare lite till, speciellt när han kommer och ser dig och bara ger dig ett "h" istället för ett "hej"..


Nu har man fått skämmas men vad händer sen?

Säg att du har viktiga ärenden som måste göras och åk hem till dig själv, snabbt som ögat..

Väl hemma ringer man till den MAN som man dragit in på toaletten, ber om ursäkt för att man gjort bort sig och skäms.

Väl efter ursäktandet frågar han, "kommer du ihåg varför vi hamnade på toaletten"? Nej svarar jag då ( trodde jag dragit in honom ).. Men nej så var det inte, jag hade tydligen råkat armbåga honom på läppen så han blödde.. Ja då fick jag be om ursäkt även för det och glöm ej, även skämmas ÄNNU MER!!!


Nu i skrivande stund sitter jag hemma och gjort allt detta.

Tycker att jag fått min dos av skam för idag och nåt år framöver.


Det största problemet är inte att man skäms som mAn.

Det ABSOLUT STÖRSTA PROBLEMET är att ens egen syster är säkert jääävligt besviken och arg och tro mig, jag vill inte bli uppläxad av henne!

Du kommer säkert läsa detta och då vet du att jag inte dött, utan jag försöker göra mitt bästa för att ignorera dig så länge jag bara kan så du kanske hinner glömma vad som hände i går. LOVE YOU =)


Kontentan av detta är, gå, tala och bete dig som en mAn så blir du behandlad som en mAn.


 

Tror att bilden summerar upp min känsla just nu.

Over and out


// mAn

Av Goni Barjin - 4 november 2011 20:45

Jag gick

Jag joggade

Jag sprang

tills en dörr jag fann

Jag öppnade den och tankarna bara försvann

Mitt liv blev aldrig som förr

Jag hittade ju trots allt min dörr..


Jag förtvivlat levde ett liv i misär

Jag ständigt gnällde vad än det är

Jag levde i värk

Oro och depp

All världens smärta

Jag kände så hett

Vart ska jag ta vägen

Jag tappar all vett


Jag dyker djupt ner i havets botten

Jag ser inte toppen

Jag drunknar i mörkrets kalla grunder

Detta är inte härliga stunder


Jag blundar för gott

Det finns inget stopp

Vart är mitt hopp

Jag skär mig med rakblad, vassa som Xavi's tillslag

Jag känner ingen smärta

För det finns inget hjärta

Den tog rosen med sig, nu har jag ingen vid mig


Detta var förr innan jag hittade en dörr

Och detta jag lärt mig

Vik aldrig ner dig

Du kan fortsätta tänka, på gårdagens verk

Men du kan ej rätta, så snälla sluta älta

Det som hände har hänt

Det var gårdagens event


Så Njut av livets otroliga gåva

En blomma som blommar

En fågel som kvittrar

Träden som talar när vinden viner

Regnet som faller på min panna

Får mig att stanna i nuets anda

I Öst den vaknar i Väst den falnar

Vitamin i kroppen får mig och må toppen

Tecken från världen

Jag känner träden

Djuren

Naturen

Jag känner ej längre av uren

Kärlek den har mig aldrig mer förtar mig

I mitt inre min lycka jag bär, aldrig mer en tanke jag när..


NU en MAN du ÄR
MVH

BitterMAN

Av Goni Barjin - 4 november 2011 10:08

Jag sitter precis och läser alla möjliga tidningar, både svenska och engelska, gällande Zlatans senaste bok. Jag ser mycket fram emot att läsa boken.


Det krävs mod, det krävs hjärta och det krävs en sådan bestämdhet för att basunera ut den schism som har varit mellan Zlatan och filosofen (Guardiola).

När jag tänker på Guardiola, så tänker jag på Guantanamo Bay eller låt mig kalla det för Guardiola Bay där Barca spelare är hans fångar, hans slavar. 

När jag tänker på Zlatan tänker jag på ett ensam lejon bland hyenorna som ingen kan rubba. Zlatans åsikter är fasta som en betong. Zlatan är så stark att han till slut flydde från Guardiola Bay.

I mitt tycke är Zlatan en MAN. En MAN står för vad han tycker och tänker. En MAN har mod att säga det han tycker och känner.

Jag kan förstå att folk har olika uppfattning om Zlatan. Zlatan är ett känsligt ämne. Zlatan berör.


Förutom att vara ärlig så är det modet jag beundrar hos Zlatan. Han står inte och sneglar på vad andra tycker och tänker innan han säger sin egen åsikt. De flesta andra skulle säkert vara ängsliga och göra tvärtom.

"Zlatan är inte som alla andra" brukar det stå i de svenska tidningar. Varför är han inte som alla andra? Så simpelt att svara på denna fråga...Här är vi väldigt försiktiga med vad vi ska säga. Så många tankar som flödar i ens huvud innan man ska uttrycka sin åsikt. Dessa tankar brukar oftast låta som "oh det här kommer bli så FEL om jag säger det här" eller "oh jag är så OND om jag säger det här". Du med sådana tankar kommer aldrig att ha någon tro på dig själv.Tror du på dig själv, så tror du även på dina åsikter.

Som jag skrev ovan så ser jag Zlatan som en MAN. Dock i det här sammanhanget. Hur han är gentemot sina barn och fru är något helt annat.


En MANs slutsats är va dig själv, älska dig själv och våga stå för det du tycker och känner.


 


/MAN 
Av Goni Barjin - 3 november 2011 21:11

Mycket kan hända i livet som får en maN att känna att man inte riktigt duger, att man inte räcker till. Faktum är att det förmodligen händer något varje dag, som gör att man känner så. Detta är en jobbig känsla, som man måste göra sig av med.


Som människa är man faktiskt väldigt känslig. Oavsett vilken bild av sig själv man förmedlar till folk, så är det något inom en som dör varje gång man känner sig oduglig. Man kan till och med gå igenom vissa dagar, då man känner sig helt onödig. Ens existens är inte berättigat. Jag menar, om du går igenom en hel dag, där du inte åstadkommer något speciellt, du lär dig inte något nytt, du berör inte någon på något sätt, du får ingen att skratta, du bidrar inte ens till ett leende hos någon person, du har själv inte ens skrattat eller njutit av något, du har inte hjälpt någon med nått....osv.....varför har du då ens existerat den dagen? 


Det är väl inte här man vill vara, det är väl inte därför man är här? 


Det finns en historia, som en maN lever efter varje dag, och med tanke på att jag uppskattar att du tar dig tid och läser detta, och att jag innerst inne, från botten av mitt hjärta, tycker om dig, så ska jag ge dig denna gåva, och dela med mig av min historia till dig. Läs och njut, vem, vart och hur du än är!


Det var en gång för tusentals års sedan i ett jägarsamhälle en man vid namn som vi inte behöver känna till. Detta var den sämsta jägaren som nånsin existerat! Han hade aldrig lyckats fånga något byte. Han och hans familj hade lyckats överleva endast tack vare att de andra männen i byn delade med sig av sin mat, och faktum var att de hade börjat tröttna på mannen som inte kunde försörja sig själv och sin familj. Mannen vars namn vi inte behöver veta, bestämde sig en dag för att bege sig ut i den farofyllda skogen helt ensam, och inte återvända utan ett byte. 


Efter att ha vandrat runt i timmar, så ser han något som får hans kropp att rysa av glädje! Det är en skadad noshörning. Den ligger ner, och allt som behövs är den avgörande dödsstöten med ett spjut som han höll i handen. När jägaren närmar sig, så dyker helt plötsligt en annan känsla upp. Han börjar tycka synd om den stackars hjälplösa noshörningen. Han väljer istället att gömma sig bakom en buske, och väntar.


Efter en kort stund, så dyker helt plötsligt ett lejon upp. "FAN!" tänker jägaren, nu kommer lejonet ta mitt byte. Till hans oerhörda förvåning så kommer lejonet med mat till noshörningen, och beger sig sedan därifrån.


Hela jägarens värld vänds upp och ner. Han fattar inte hur ett lejon kan komma med mat till en noshörning. Då naturens lagar inte kan förklara detta, vänder sig jägaren istället till filosofi. Om man är behövande, tänker han, så kommer universum att hjälpa en, på något sätt. Så han bestämmer sig för att lägga sig ner på marken, och vänta på att universum ska hjälpa honom.


Efter att ha legat där i flera dagar, utan mat och utan vatten, börjar jägaren närma sig sin oundvikliga död. Han öppnar sina ögon, och ser noshörningen, som nu står upp och verkar vara återställd. Den kommer emot honom. Noshörningen börjar prata. "Varför ligger du bara här"? Jägaren svarar gråtandes:


Jag kom till denna skog för att för en gång skull lyckas fånga ett byte, så att jag kan mata min egen familj. Sedan såg jag dig, där du låg så hjälplös, och jag bevittnade det faktum att universum hjälper de som behöver hjälp. Så jag bestämde mig för att imitera dig, vara som dig, för att få hjälp! 


Noshörningen skrattar, och svarar: Det är ju inte mig, utan det är lejonet du ska imitera!


Du min vän som precis har läst detta. Från och med nu, vill jag att du ska vara som lejonet. En maN börjar med att ta det som han vill ha. Han blir kung i sitt område. Sedan ger han till de som är behövande. En maN sitter inte och väntar på ett mirakel, i form av vinst på lotto, eller en befordran på sitt tråkiga jobb. En maN tar det han vill ha, med all sin kraft och energi, och ger sedan till de andra, som är behövande. 


Från och med nu, ska du, varje gång som du känner dig onödig, förstå, att du i den stunden är som jägaren, som ligger och väntar på hjälp, och att du snabbt måste komma på, hur du formar om dig själv, till lejonet. 


Ha en trevlig fortsatt torsdagskväll, och ta hand om dig! 


MVH en maN. 

Av Goni Barjin - 3 november 2011 20:53

Här kommer del 2 gällande förhållanden och sånt.. Här kommer den vekliga historien mellan kvinnor och män. Kommentera gärna synpunkter.

Hur träffar en mAn en kvinna? Hur behåller en mAn sin kvinna?

När en mAn är obunden så träffar han olika kvinnor och han ska heller aldrig binda upp sig till en och samma för snabbt i sitt liv.

Skillnaden mellan en mAn och en kvinna är att kvinnan är känslig, giftamogen i tidig ålder, bara vill prata känslor & framtid samtidigt som MANNEN vill sprida sin "kärlek", en mAn vill känna sig fri och kunna göra vad han vill, när han vill. Skillnaden ligger i genetiken.

När en kvinna och en mAn träffas så uppstår en nyfikenhet. Kvinnan tänker, blir denna mAn en bra far? Är denna mAn känslosam? Är han romantisk? Är han stabil ekonomiskt? Och mycket annat självklart.

Men mannen däremot, gissa vad han tänker på...

En mAn tänker först och främst på hur ser denna kvinna ut naken! Är hon vild i sängen? Hur lång tid tar det innan jag får av henne hennes byxor?

Glöm ej en sak, dessa tankar är dom första tankarna en mAn och en kvinna har. Det innebär inte att det är dom enda eller att det är allt vad mannen tänker på. Finns mycket annat självklart, men inte innan dessa frågor!


Problemet i allt detta är att om en kvinna släpper in en mAn i sin bubbla så har mannen klarat det första provet som består av att klara av frågorna som kvinnan ställer sig själv, det finns inga rätta svar på dessa frågor utan dom ska bara passa in på vad den unika kvinnan kräver. Du som kvinna, hur många män har gift dig med eller som du fortfarande har ett förhållande med? Detta beror på bilden NI får av oss INTE STÄMMER ÖVERENS MED VERKLIGEHETENS mAn. Fick han av dig byxorna eller inte?

Mannen däremot, hahaha här kommer det roliga.. Mannen behöver inte få svar på något utan provar sig fram. 95% av alla kvinnor som mannan träffar och får av byxorna på lämnar han, i mitt fall 100%, punkt slut. Hur många kvinnor har du som mAn gift dig med eller är du fortfarande i ett förhållande med?

Får han inte av henne byxorna så håller hans sig sannolikt kvar, men glöm ej, endast tills han fått av dom.


Hur träffar då en mAn KVINNAN i sitt liv?

Vill bara säga en sak här. HADE JAG HAFT ETT SVAR PÅ DETTA SÅ HADE JAG VARIT LYCKLIGT ELLER OLYCKLIGT GIFT JUST NU..


Men hur behåller en mAn sin kvinna efter att han nu hittat henne?

Enkelt.. Den kvinna som förstår att en mAn är en enkel art, kommer att leva lyckligt i alla sina dar. Vi MÄN som inte fattar att en KVINNA är den mest komplicerade arten på denna jord kommer aldrig leva lyckligt!!!


Det finns mycket en mAn kan skriva om hur vi MÄN fungerar..

En sak är dock GARANTERAD.. Oavsett hur mycket mAn du är, oavsett hur stor o stark du är, oavsett hur smart du är så tappar du allt vad MAN heter om du träffar fel kvinna!


Detta är tankar från en mAn som vet..


Hälsningar från verklighetens mAn

Av Goni Barjin - 2 november 2011 18:32

Tankar flödar ständigt kring en MAN.


Jag tänkte dela med mig gårdagens tanke.


Precis innan sömnen hann ifatt mig, fick jag upp en tanke. Tanken om att hålla ihop. Det låter abstrakt, men det är det inte. En MAN tror på att hålla ihop.
En MAN visar stor engagemang för att hålla ihop. En MAN vill helt enkelt hålla ihop. När jag skriver att hålla ihop, så menar jag med att hålla ihop med en kvinna förstås.


Det är skönt med sådana typ tankar som flödar i ens huvud. Vissa vill enbart kalla det för en dröm. En MAN kallar det för en dröm som blir sann. En MAN förlorar aldrig hoppet.


Till sist vill jag dela med mig ett citat samt en bild som är förankrad till gårdagens tanke:


"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success."
Henry Ford


 


MVH,

MAN

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ enmansblogg med Blogkeen
Följ enmansblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se